Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Üdvös táv

2011. február 06. - szekularisfigyelo

Nyílt levélben szólította fel a német Giordano Bruno Alapítvány a német alkotmánybírákat nagyobb távolságtartásra. Januárban ugyanis megint egyszer sor került amolyan csapatépítő tréningre, amelyet a németországi egyházak szerveztek azzal a céllal, hogy jobban összemelegedjenek a bírák és az egyházak. És nem ez volt az első és egyetlen eset: három éve negyedéves rendszerességgel szerveznek az egyházak közös esteket, évente pedig fogadást adnak bírák tiszteletére. Ezt azért helyteleníti az alapítvány, mert az egyházak mostanában is érdekelt félként jelennek meg a bíróságok előtt, így megkérdőjeleződik a bírói függetlenség. Az egyházak számára kedvező, a vasárnapi nyitva tartás ügyében hozott döntést közvetlenül megelőzően például az egyik érsek tartott előadást a bíráknak, történetesen épp a vasárnap szerepéről, ami még akkor is kételyeket ébreszt az ítélet tisztaságával szemben, ha a döntést meghozó bírák maguk nem vettek részt az előadáson. Amikor a bíróság tagjai lehetőséget ad, hogy az egyik érdekelt fél a tárgyalótermen kívül, egy általa szervezett rendezvényen is bemutassa a bíráknak álláspontját, a bírói függetlenség óhatatlanul is csorbát szenved. 

hpd.de/node/11082
A nyílt levél: www.giordano-bruno-stiftung.de/justiz.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr832637159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása