Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egyik napról a másikra

2011. február 11. - szekularisfigyelo

A Pedagógusok Szakszervezete még a nyáron az Alkotmánybírósághoz fordult a tanárok és diákok vallásszabadságának megőrzése érdekében. Azóta sem kaptak választ a Hírszerző szerint.
Elékeztetőül: arról van szó, hogy a nyáron eltörölték azt a rendelkezést, amely egy bizonyos várakozási időt kötött ki, ha egy önkormányzat iskoláját egyházi kezelésbe akarta adni. Azóta egy önkormányzati iskola gyakorlatilag egyik napról a másikra mutálhat egyházivá. Mivel az egyházi iskolára az egyházi "szellemiség" (é: vallásosság, szóval inkább szellemtelenség) rányomja a bélyegét, és az iskola mind a tanulóktól, mind a tanároktól megkövetelheti a vallási szertartásokon való részvételt és az adott egyház előírásaihoz való igazodást, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy tanár is, gyerek is egyik napról valamely felekezet hitéletét kénytelen követni (vagy legalább úgy tenni, mintha).
A problémát egyébként a másik, Fidesz-közelibb pedagógusszakszervezet is így látja. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy nyilatkozott, fontos, hogy az közoktatás az önkormányzat kezében maradjon, főleg ott, ahol csak egy iskola van, mert alkotmányossági aggályokat vet fel, ha nincs választási lehetőség. 

Miskolcon amúgy a Hírszerző szerint még egy középiskolát, két általános iskolát és egy óvodát akar az önkormányzat egyházi kezelésbe adni.

hirszerzo.hu/belfold/20110207_kozoktatasi_torveny_egyhaz
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr222652735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása