Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A Vatikán mint áldozat

2011. március 26. - szekularisfigyelo

Az ENSZ nemrégiben megerősítette, hogy a homoszexuális irányultságúakat is megilletik az alapvető emberi jogok. A múlt kedden a Vatikán, amely például ugyan aláírta az ENSZ gyermekvédelmi egyezményét, ám évek óda adós annak végrehajtásáról szóló beszámolóival, amit a gyermekbántalmazások eltussolásával kapcsolatban aztán is felróttak neki, felsírt, amiért egyre kevésbé fogadják el tőlük a homoszexuálisok üldözését és azokat a törekvéseiket, hogy a különböző államok törvényekben tiltsák és üldözzék a homoszexualitást, ahogyan a pedofíliával és a vérfertőzéssel kapcsolatban teszik is.

Magyarán a Vatikán már megint (még mindig) nem érti a lényeget: a szabadságjogok határát nem az ő vallási törvényeik, hanem mások jogainak a határa jelöli ki, és ha nem muszáj (mert pl. gyerekeket bántanak vagy családi-rokoni érzelmi-hatalmi helyzetével él vissza valaki), akkor nem pofázunk bele mások magánügyeibe.

www.examiner.com/humanist-in-national/anti-gay-vatican-plays-victim-card-wants-tolerance-for-homophobia
af.reuters.com/article/worldNews/idAFTRE72L4XU20110322
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr582773184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása