Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Táncoldás

2011. március 28. - szekularisfigyelo

Brémában petíciót indítanak a keresztény ünnepekre való tekintettel kimondott ünneptilalom eltörlésére. A városi rendelet tiltja a vasár- és keresztény ünnepnapokon szervezett táncos mulatságokat, a kezdeményezők szerint ez a százéves rendelkezés azonban már nem időszerű, ezért javasolják, hogy a lakosság mai igényeihez igazítva töröljék el a vallási ünnepekre államilag elrendelt tánctilalmat, ahogyan ezt az elmúlt években számos svájci kanton is megtette. Ezzel a vendéglátóipari egységeket ellenőrizni köteles rendőrséget is tehermentesíteni lehetne. A kezdeményezők rámutatnak arra, hogy senkire nézve nem kötelező a táncmulatságokon való részvétel, így nem sérül a vallásgyakorlás joga.

http://www.wissenrockt.de/2011/03/22/bremen-aufhebung-des-tanzverbotes-gefordert-17750/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr402772940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása