Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hegyi dolgok

2011. április 04. - szekularisfigyelo

Nincs hét mulatságos történet nélkül. Legutóbb egy hegymászónak sikerült megsértenie valakiknek a vallási érzületét. Ilyenkor nem csak a nagy világvallások jöhetnek ám szoba - most éppen az ausztrál bennszülöttek szent helyét sikerült megszentségteleníteni. A szent hely egy hegy, amelyet rendszeresen megmásznak, a bennszülöttek, a gubbi gubbi-törzs nagy bánatára, akik azt tervezik, egy honlap segítségével fogják majd megismertetni a hegymászókat értékeikkel.
A mostani megszentségtelenítő, egy 24 éves ausztrál régész, akinek azzal csapta le a biztosítékot, hogy túratársával meztelenül mászta meg a hegyet, azt mondta, nem szándékozott bárkit is megsérteni, de közölte, ő maga is kötődik ehhez a hegyhez, és éppen azért mászott meztelenül - bakancs nélkül, csupán egy mobillal és egy hajpánttal felszerelkezve -, mert így még közelibbnek érzi magához a természetet.
Egy idősebb gubbi gubbi asszony azonban közölte, a hegymászónak félnie kell a jövőjétől, mert beszennyezte a hegyet, éppúgy, mintha meztelenül rontott volna be egy katolikus templomba. A hegyeket szerinte úgy kell tisztelni, hogy az ember alulról nézi őket.

blog.tagesanzeiger.ch/outdoor/index.php/8917/nackt-kletterin-«beschmutzt»-heiligen-berg/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr462796005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása