Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kötelező böjt

2011. április 17. - szekularisfigyelo

Ravenna város egyik tanácsosa száműzné a húst a város iskoláiból a böjti péntekeken. A katolikus tanítások szerint a böjti péntekeken a felnőtteknek kötelező a böjt, a 14 év fölötti gyerekeknek pedig tilos a hús, de a kisebb gyerekeket is célszerű húsmegvonással szoktatni a keresztény bűnbánathoz.
A tanácsos úgy gondolja, a kötelezővé tett böjttel lehetne megfelelő módon kifejezni a tiszteletet azok iránt, akik önként tartják be az étkezési megszorításokat, és szerinte nem igazságos, hogy a böjtöt betartó szülőknek el kell magyarázniuk a gyerekeiknek az otthoni fáradságosan betartott böjt és az iskolában tapasztalt másféle életmód között.

Szóvaltehát lehet, hogy mégiscsak arról van szó, nehogy a gyerek mást is lásson, mert akkor esetleg megkérdőjelezi, miért is kell azt úgy csinálni, ahogyan otthon csinálják... és a szülőnek magyaráznia kellene...?

www.uaar.it/news/2011/04/06/ravenna-consigliere-propone-digiuno-quaresimale-nelle-scuole/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr402812071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása