Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kissé erőszakos térítés

2011. április 26. - szekularisfigyelo

Nemcsak Magyarországon próbálják azokat a nőket is terhességük kihordására kényszeríteni, akik ezt nem akarják. Egy müncheni orvos betegeit rendszeresen molesztálják vallásvédők a rendelő előtti járdán. Míg a rendszerváltás előtt Kelet-Németországban engedélyezett volt az abortusz, a nyugat-német nők vagy találtak a tilos műtétet is vállaló orvost, vagy külföldre mentek a műtétért. Amolyan kompromisszumos megoldásként a rendszerváltás után nyugaton is lehetővé tették ugyan az abortuszt, de (a magyarországi előírásokhoz hasonlóan) csak egy kötelező tanácsadást követően. A müncheni vallásvédők fellépése paradox módon az orvos tapasztalatai szerint azzal az eredménnyel jár, hogy mire azok a nők, akik az abortusz előtti kötelező előzetes tanácsadásra érkeznek, az „életvédők” sorfalán keresztül eljutnak a metróból a rendelőbe, már csak arra vágynak, hogy minél hamarabb túljussanak a műtéten – tanácsadó beszélgetésre addigra már nem hajlandók.
Az orvos hiába hívta ki többször is a rendőröket – a helyi őrsvezető ugyan látta a problémát, de a rendőrkapitányság többre becsülte a molesztálók véleménynyilvánítási jogát. Ez most – egy tévériport hatására – megváltozni látszik.

http://www.rbb-online.de/kontraste/archiv/kontraste_vom_14_04/comeback_der_abtreibungsgegner.html 
http://brightsblog.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr362834595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása