Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Emlékeztető

2011. május 04. - szekularisfigyelo

A román szekulárisok 2%-os emlékeztetőjéről jut eszembe: Aki még nem tette, az rendelkezzen adója egy százalékáról – az elsőt civil szervezetnek lehet felajánlani (ehhez szükség van a szervezet adószámára), a másodikat egyháznak vagy a „kiemelt költségvetési előirányzat” becenéven futó kijelölt célra, amelynek technikai száma az idén: 1823. A szekuláris cél alternatívájaként egy olyan „biszniszegyháznak” is érdemes lehet felajánlani az adót, amelyről tudod, hogy nem hitéleti, hanem tényleg kimondottan jótékonysági célra jött létre (pl. szociális intézmények, iskolák hátrányos helyzetűeknek).
Két okból érdemes rendelkezni: 1. Az adót úgyis be kell fizetned, ha rendelkezel, te mondod meg, ez a két százalék milyen célra fordítódjon (A fel nem ajánlott egyházi 1% részben az egyházaknál köt majd ki). 2. A felajánlások aránya tükrözi az adófizetők felekezeti kötődését.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr992868216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása