Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A nemzetgazdaság helyretétele

2011. május 24. - szekularisfigyelo

Németország egyik tartományi számvevőszéke az egyházi támogatások felülvizsgálatát ajánlja a tartományi kormány figyelmébe. Schleswig-Holstein ugyanis 1957 óta változatlan formában finanszírozza az egyházak működését (az oktatási és szociális szolgáltatásokért fizetett közpénzek ebben a számításban nem szerepelnek), ami sem azt nem veszi figyelembe, hogy az egyháztagok aránya a lakosságban 88%-ról 54%-ra csökkent, sem azt, hogy az evangélikus egyháznak biztosított összeg meghatározásának alapjául szolgáló köztisztviselői bérek jóval nagyobb mértékben nőttek, mint például az infláció. Az 1957-i fejenkénti 0,65 eurós támogatást alapul véve ma fejenként 2,65 euró járna az egyházaknak, ezért a számvevőszék évi 4 millió eurót tartana megfelelőnek. Így évi 8 millió eurót lehetne megtakarítani. A számvevőszék arra is emlékezteti a tartományi kormányt, hogy mind egy 1919-es törvény, mind a 60 éve életbe lépett alaptörvény értelmében rég ki kellett volna vásárolni az egyházi járadékokat.

http://hpd.de/node/11574

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr522921614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása