Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Horrormise

2011. május 30. - szekularisfigyelo

Cambridge-ben felháborodott hívők a mise közepén hagyták ott a templomot. A hatvanas években a második vatikáni zsinat hatályon kívül helyezte a régi tridenti miserendet, ahol latinul zajlott a mise és a pap hátat fordított a hívőknek, és ehelyett szembefordította az innentől a nép nyelvén miséző papot a gyülekezettel, amely immár érthette is, miről beszélnek ott elől. Néhány éve azonban külön engedély nélkül is lehet ismét „latin misét” tartani, ahogyan ezt most ez az angol pap tette. Elkövetett azonban eközben egy szörnyű hibát, amellyel a hívőket mise közben kergette ki a templomból. Sikerült túlságosan heteroszexuálisra hangolnia a szertartást: szentségtörő módon lányok ministráltak.

http://www.platitudes.org.uk/platblog/index.php?entry=entry110515-081551

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr832944661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása