Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Homohomeopátia

2011. június 05. - szekularisfigyelo

A német katolikus orvosok szövetsége, amelynek küldetése

hangot adni a katolikus orvosoknak, állást foglalni és továbbképzéseket tartani orvosetikai és vallási kérdésekben, a lelki-szellemi megújuláshoz irányvonalakat mutatni, zarándoklatokat szervezni orvosok részére, valamint tanúságot tenni a hit mellett és fenntartások nélkül felsorakozni a pápa és a katolikus egyház mellett, szóval ez a szervezet, miután közli, hogy „a homoszexualitás nem betegség”, mégis két terápiát hirdet a homoszexuális hajlamok ellen: a pszichoterápia és a homeopátiát, pl. platina-készítményekkel.
Amikor a német Der Spiegel c. hetilap rákérdezett eme „terápiák” tudományos megalapozottságára, orvosi-pszichoterápias, filozfiai és teológiai szakirodalomra, pszichoterapeuták kisebbségi véleményére, a katolikus egyház tanításaira és a szentírásra, valamint a Samuel Hahnemann-féle homeopátiára hivatkoztak.
Bár erre azt lehet mondani, hogy ők legalább (más fundamentalista csoportokkal ellentéten, akik gyógyszeres és elektrosokkos kezeléseket alkalmaznak) csak hatástalan eszközökkel küzdenek egy nemlétező betegség ellen, azért amellett, hogy az ilyesmi anyagi veszteséget okoz, a helyüket nem találó homo- vagy biszexuális fiatalokban és szüleikben komolyabb kárt is tehet.

http://www.heise.de/tp/artikel/34/34851/1.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr352955548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása