Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyors fejszámolás

2011. június 21. - szekularisfigyelo

A Spiegel egyik újságírója egy katolikus rádióban megjelent interjújában megjegyezte, hogy a pedoszexuális esetek 99,9%-át nem a katolikus klérus követi el.
Ezzel kapcsolatban pontos adatok ugyan nincsenek (ráadásul a próbléma nemcsak, amit pozíciójukkal visszaélve egyesek elkövettek, hanem az is, hogy ezt az egyházi szervek eltussolták és nem akadályozták meg a megismétlést), az egyik osztrák ateista lap mégis nekiállt számolni:
A katolikus klérusnak világszerte kb. 400.000 tagja van. A férfiak összlétszáma kb. 3,4 milliárd. Ergo a klérus részaránya 0,012% (avagy 0,12 ezrelék). Ha ugyanolyan arányban követnének el szexuális bűncselekmények, mint az átlag, ezeket nem 99,9%-ban, hanem 99,988%-ban kellene másoknak elkövetniük. A plusz 0,088%-nyi eset azt jelenti, hogy a papok 8,33-szor olyan valószínűséggel követnek el szexuális bűncselekményeket, mint az átlagférfi.

www.atheisten-info.at/infos/info0514.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr212996257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása