Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Adókedvezmény gazdagoknak

2011. július 03. - szekularisfigyelo

Jómódúak kaptak adókedvezményt Ausztriában. Pontosabban jómódú hívők, akik a katolikus, a protestáns vagy az első, a pápai tévedhetetlenséget kijelentő vatikáni zsinat miatt a 19. sz. végén a katolikus egyházból kivált ókatolikus egyház tagjai. Az egyházadó Ausztriában a jövedelem 1,1%-át teszi ki, és az egyháztagnak maga kell bevallania és befizetnie (míg pl. Németországban vagy Svájcban jellemzően az adóhivatal a rendes adóval együtt ezt is behajtja az egyházak számára). Cserébe a befizetett tagdíj levonható az adóból – eddig évi 200 euró erejéig, de legújabban évi 400 euróig. Míg a katolikus egyház bécsi egyházmegyéje azzal ünnepelte az állami ajándékot, hogy a hívők 90%-a jól jár vele, a kedvezményezettek tényleges száma jóval alacsonyabb lehet, hiszen átlagosan 105 euró egyházadót fizetnek az osztrákok, és az egyháztagok 75%-a eddig sem fizetett többet évi 200 eurónál. A 400 eurós teljes kedvezmény igénybe vételéhez kb. 70.000 eurós fizetést kell tudni felmutatni. A kedvezmény az osztrák államnak amúgy 30 millió eurójába fáj, igaz, az állam nem ezt reklámozta, hanem egy másik kiadását: azt, hogy ennek épp a felével, évi 15 millióval juttat többet a gyermekfelügyeleti kínálat bővítésére.

http://www.konfessionsfrei.at/?p=1333

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr163017452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása