Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Grúzia

2011. július 19. - szekularisfigyelo

Egy héttel ezelőtt tiltakozást szervezett a grúz ortodox egyház az új egyháztörvény ellen, amelyet a pátriárka, II. Ilia az egyház elleni támadásnak értékelt a tüntetés napján tartott misén. A pátriárka szerint az elmúlt időben fokozódnak az egyház elleni támadások, de azok, akik az egyház ellen fordultak, el fogják nyerni büntetésüket. Az egyház fontos szerepet játszott a grúz nemzet megmaradásában az elmúlt évszázadokban.
A törvény azzal váltotta ki az egyház ellenszenvét, hogy más, az országban történelmileg jelen lévő, ill. az Európa Tanács 47 államának valamelyikében elfogadott vallási közösségek is elnyerhetik az egyházi státuszt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr163078638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása