Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Apartheid Izraelben

2011. július 26. - szekularisfigyelo

Menedzsmentkonferenciát szervezett egy ultraortodox lap Jeruzsálemben, amelyen az ország pénzügyminisztere és az egyik legnagyobb bank vezetője is előadást tartott. Az érdeklődő nőnemű része azonban a bejáratnál azzal szembesült, hogy őket nem engedik be – a szervezők arra utasították a biztonságiakat, hogy nő nem léphet be, legyen az hallgatóként vagy a sajtó tudósítójaként. Egyre gyakoribbak az ilyesféle konfliktusok, hiszen a Jeruzsálem egyik negyedében zárt körben élő ultraortodoxok egyre erősebben érvényesítik a vallási előírásokat: szombatra lezárják az utcákat, és elérték, hogy a negyedet érintő buszokon a nők csak a jármű hátsó részében tartózkodhatnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr243078674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása