Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Túlélni Bachmannéknál

2011. augusztus 03. - szekularisfigyelo

Michelle Bachmann a sok facepalmra okot adó Sarah Palin riválisa, elnöki ambíciókkal rendelkezik ő is. Férje, Marcus pszichiáter, aki többek között homokosokat „gyógyít”. Michelle az Annoka-Hennepin iskolakörzetben kezdte politikusi pályafutását, oktatási aktivistaként.

Ebben a körzetben mostanában elég magas a tinédzserek öngyilkossági aránya. A korosztály kb. 13 ezer (vö. 3. oldal) 9-12. évfolyamos tanulója közül 9-en lettek öngyilkosok két év alatt. Magyarországon, ahol magas az öngyilkosságok aránya, 100.000 lakosra 25 öngyilkosság jut, míg a 14-19 éves közül egy év alatt 10 lesz öngyilkos 100.000 közül. Annoka-Hennepinben ez az arány 100.000 diákra átszámítva évente 35, ha jól számolom.
Az öngyilkosokról részben még a haláluk előtt, részben utólag kiderült, hogy diáktársaik tartósan bántalmazták és zaklatták őket – kimondottan vélt vagy valós homoszexualitásuk miatt. Az iskolai erőszak számos további esetét is dokumentálták azóta, egészen olyanokig, hogy egy diákot egy tanár szeme láttára bántalmaztak „köcsög”-ként, és még az iskola őt tette felelőssé, amiért megverték.
A két dolog annyiban függ össze, hogy a Bachmannék-féle Parents Action League erőteljesen szorgalmazza a homoszexualitás nyílt elutasítását, egészen odáig, hogy a helyi vallási közösségekkel akciónapot szerveznek és a tanulókat arra bíztatják, prédikáljanak a (vélt vagy valós) homoszexuális tanulótársaiknak. Az egyik tizenöt éves öngyilkos gyerekről pl. utólag derült ki, hogy az iskolában (amely egyébként Michelle Bachmann iskolája volt) diáktársai azzal zaklatták, hogy a pokolra fog kerülni homoszexualitása miatt. A vallásos szülőcsoportok – köztük a Parents Action League és a Minnesota Family Council – már korábban elérték, hogy „semlegesség” címén ne jöhessen szóba a homoszexualitás az iskolában, pláne úgy nem, hogy esetleg egy homoszexuális is lehet boldog, mert ez család- és keresztényég-ellenes. De még a HIV vagy az AIDS kapcsán sem jöhet elő a homoszexualitás az iskolákban. Aki tanárként nem elutasító, netán esetleg megértő, annak abban a körzetben azzal kell számolnia, hogy „a homoszexualitás elősegítése” miatt felel. Ez a helyzet képtelenné teszi az iskolákat arra, hogy a vallásra alapozó iskolai erőszakkal szembeszálljanak, vagy akárcsak tanárként segítsenek a hozzájuk forduló tanítványokon.
Így aztán az iskolai erőszak problémájával nem is a helyi iskolaszék foglalkozik, hanem jogvédő szervezetek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr613113018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása