Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Csapás a turizmusra

2011. augusztus 29. - szekularisfigyelo

Az iszlámban kitört a böjti hónap, amely során napközben még inni sem szabad (jobb érzésűek a nyálukat is inkább kiköpik, mintsem lenyelnék), igaz, naplemente után bőséges ételorgiával szokás bepótolni a nap fáradalmait. Isztambul ilyenkor (is) tele van turistákkal, és bár vannak köztük nindzsák az arab félszigetről (feketébe burkolt arcfátyolos iráni és szaúdi látogatók és férfi kísérőik), a zöme nyugati. A hatóságok – azt állítva, hogy útban vannak –érdekes mód épp a ramadán elejére eltávolították az éttermek, kávézók utcai asztalait, annak ellenére, hogy a tulajdonosok jogszerűen használják a közterületet, és fizetnek is érte. Állítólag a kormányfő, Recep Tayyip Erdogan Isztambul trendi görög-örmény negyedében járt, sokkot kapott a látványtól, és azonnali intézkedésre szólította fel a polgármestert, aki a szó szoros értelmében a vendégek tányérjai alól vitette el az asztalokat. Tulajdonosok és dolgozók százai vonultak augusztus elején az utcára tiltakozni, mert féltik a megélhetésüket és a munkahelyeiket, amelyekkel mások vallásosságáért fognak fizetni.

http://www.voanews.com/english/news/europe/Crackdown-on-Outdoor-Eating-Drinking-in-Istanbul-126422248.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr523186568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása