Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

NAIK

2011. szeptember 02. - szekularisfigyelo

Hit és tudomány: A hit és a vallás összeegyeztethetőségén dolgozó BioLogos alapítvány egyik vezető kutatója saját berkeiben keltett felháborodást azzal, hogy szerinte a biológia (pontosabban a genetika) tudományos eredményei alapján erősen valószínűtlen, hogy az emberiség valóban Ádám és Éva, azaz egyetlen pár leszármazottja. A genetika azt mutatja, hogy az emberiség jóval a Bibliában meghatározott időkeret előtt jött létre, és a genetikai adatok alapján biztos, hogy a mindenkori létszám egyetlen időpontban sem múlta alul a tízezret. Hogy ez az állítás miért ilyen szörnyű? Mert többek szerint a kereszténység lényegét érinti: Ha Ádámot kitöröljük a Bibliából, ezzel kitörlődik a bűnbeesés is, ezzel pedig értelmetlenné válik Jézus véráldozata, amely Ádám bűnét teszi jóvá.
http://freethinker.co.uk/2011/08/15/tensions-develop-among-us-evangelicals-over-the-existence-of-adam-and-eve/

Apropó vér: Vérrel a bűnözés ellen: A 2005-ben elhunyt előző katolikus egyházfőtől, II. János Pál pápától (születési nevén Karol Woytila) annak utolsó napjaiban vért vettek, amelyet több fiolában őriznek. A bűnözési statisztikák javítása céljából most ezek egyikét tulajdonosa szobrával együtt országos körmenetre viszik Mexikóba, az ottani püspökök kérésére.
Nagy-Britanniában mostanában divatba jöttek olyan munkaügyi perek, amelyekben valamely dolgozó vallási előírásait szeretné munkája során érvényre juttatni. Volt már anyakönyvvezető, aki vallására hivatkozva akarta megtagadni homoszexuális párok bejegyzését, volt, aki azért perelt, mert egyenruhája fölött nem hordhatott vallási szimbólumot a nyakában, és az ápolók ruházatával is volt már baj. Volt, aki úgy gondolta, csuklójáig érő köpenyujjával nyugodtan kenheti a bacikat az egyik betegről a másikra, most pedig egy keresztény szülésznő arra hivatkozva tagadja meg a műtősöltözet viselését, hogy Mózes második könyve tiltja, hogy a nők férfiruhát hordjanak. Pedig ott és akkor a nadrág aligha volt férfiruha. Ahogy itt és ma sem nevezhető már annak.
Arról nem szól a fáma, hogy a nő hogyan viszonyul az Ószövetség egyéb előírásaihoz.
http://www.secularism.org.uk/how-many-times-can-these-christi.html
Ál”szentek”: Úgy tűnik, egy újabb, a homoszexualitást hangosan elutasító vallásos (ezúttal katolikus) közszereplőről derült ki, valójában azért igencsak érdeklik a fiúk. Ezúttal Phil Hinkle indianai republikánus képviselőről derült ki, hogy selyemfiúval volt találkája, akivel erőszakoskodott, majd „megajándékozta” 80 dollárral, egy iphone-nal és az ipadjével.  http://freethinker.co.uk/2011/08/14/another-one-bites-the-dust/
Írországban is érdekesek a prioritások. Miközben a miniszterelnök felelősségre vonta a Vatikánt, amely egyelőre némi sértődöttséggel reagált és közölte, majd megfelelő választ adnak, Seán Brady ír érsek tiltakozó levelet írt a fociszövetségnek. Mert bár a nagyobb meccseket senki nem merészeli vasárnap délelőttre, azaz miseidőre szervezni, sokadik ligás és ifjúsági meccseknél előfordul, hogy ütközik a misével, aminek következtében a játékosok leszokhatnak a misére járásról. Közben egyes ír egyházmegyék azon gondolkodnak hogy csődbe meneküljenek-e.
http://www.thejournal.ie/cardinal-tells-gaa-stop-sports-fixtures-clashing-with-mass-191405-Aug2011/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr183186615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása