Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A bántalmazó perelné a bántalmazottat

2011. október 16. - szekularisfigyelo

- Ez fonák helyzet állhat elő Németországban, ha egy könyv sikeres lesz. Néhány egyházi személy által bántalmazott ember ugyanis egy szeptemberben bemutatott könyvben megírta tapasztalatait, érzéseit és azt, hogyan bánt ügyükkel az egyház. Köztük három regensburgi, a regensburgi egyházmegye (amelynek püspöke egy ideig a mostani pápa volt) szóvivője pedig közölte, egyelőre nem tervezik a kiadó beperlését, de amennyiben a könyv nagyobb figyelmet von magára, meggondolják a kérdést. A kiadó és a bántalmazottak fel vannak háborodva, hogy az egyházmegye álláspontja ezek szerint az, hogy „beszélhetsz, amíg nem hallja senki”.
A szóvivőt a média egyébként egy most huszonéves fiatal férfinak a könyvben leírt története esete kapcsán kérdezték. A férfit 12 éves korában bántalmazta egy pap, az egyházmegye pedig 5000 német márka (2500 euró) és a terápia költsége fejében megvásárolta a család hallgatását. A papot feltételesen szabadlábra helyezték, de kikötötték, hogy nem dolgozhat gyerekekkel és fiatalokkal – az egyház két évvel később ismét gyerekek közé küldte, a rendőrség pedig 2007-ben lecsukta, majd három év börtönre ítélték gyerekek többrendbeli szexuális bántalmazása miatt. A pap azért bukott le, mert a fejlemények hallatán az első áldozat a nyilvánossághoz fordult. A szóvivő azért fontolgatja a feljelentést, mert ez a történet is szerepel a könyvben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr753301513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása