Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Apró sikerek

2011. október 24. - szekularisfigyelo
Győzött a Regensburg Digital című lap a katolikus püspökséggel szemben a bíróság előtt. A püspökség másfél évvel ezelőtt feljelentéssel fenyegette az internetes lapot, ha nem veszi le azt a cikkét, amelyben a Der Spiegel című lapot idézve azt írta, a katolikus egyház az egyik papi áldozatnak fizetett bánatpénzzel mintha megvásárolta volna annak hallgatását. A humanista közösség által összedobott néhány ezer eurónak köszönhetően a lap szerkesztője vállalni tudta a pert, és másodfokon igazat kapott.
http://www.regensburg-digital.de/in-eigener-sache-kirchlicher-maulkorb-aufgehoben/18102011/
via: www.hpd.de
Wight szigetén nyugati részén megmarad az egyetlen nem egyházi általános iskola, amelyet a helyi hatóságok be akartak zárni. Így azoknak a szülőknek, akik nem kívánnak egyházi nevelést a gyerekeiknek, 12 mérföldes távolságra kellett volna szállítani gyerekeiket. A szülők tiltakozása nyomán, akiknek a brit humanista szövetség is segített, végül sikerült megőrizni az iskolát.
http://www.humanism.org.uk/news/view/913

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr673323509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása