Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Túl sok nekik

2011. november 02. - szekularisfigyelo

Atrocitások érték a párizsi színházlátogatókat az elmúlt hetekben. A Théatre de la ville de Paris egyik darabja, Roméo Castellucci „Sur le concept du visage du fils de Dieu” (Isten fia arcának fogalmáról) című előadása militáns fiatal katolikusok haragját váltotta ki azzal, hogy utolsó jelenetében egy Jézus-portrén barna massza folyik le. A darab egy inkontinenciás beteg apa és az őt ápoló fia nehéz kapcsolatát, az együttérzés, a szánalom és a jóindulat határait boncolgatja.
A színházlátogatókat egyik este két fiatal egy erkélyről tintával és olajjal dobálta, előtte az Institut Civitas zavarta meg az előadást, utána a fiatal katolikusok mozgalma. Az Institut Civitas a tavasszal azzal szerezett kétes hírnevet magának, hogy Avignonban megrongálták a Budapesten is kiállított Andres Serrano egyik provokatív műalkotását. Talán bíztathatta a katolikusokat, hogy a francia politikusok kiállása a szólásszabadság mellett meglehetősen langyos volt, így az elmúlt hétvégén már ezren tüntettek a városi színház előtt a „kereszténygyűlölet” ellen. A szervezet amúgy a X. Piusz-társasághoz áll közel, ahhoz a II. vatikáni zsinatot elutasító közösséghez, amelyet nemrég fogadott vissza a katolikus egyházfő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr573344759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása