Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nőtüntetés

2011. november 05. - szekularisfigyelo

Több száz nő tüntetett Nicaraguában azért, hogy ismét engedélyezzék az orvosi okokból végzett abortuszt, amelyet a parlament 2006-ban a katolikus és az evangélikus egyház nyomására, az elnökválasztási kampánnyal összefüggésben betiltott. Korábban is csak szigorú feltételek mellett, három orvos jelenlétében és a nő férje vagy legközelebbi hozzátartozója egyetértésével lehetett végezni, ha orvosilag indokolt volt, de azóta semmilyen körülmények között nem lehetséges abortuszt végezni, még akkor sem, ha ez a terhes nő (és ezzel a magzat) halálát vonja maga után. A mostani elnökválasztás minden jelöltje már biztosította az egyházakat afelől, hogy nem szándékozik könnyíteni az abortusztilalmon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr543344743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása