Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az egyház is fizessen

2011. december 27. - szekularisfigyelo

Már konzervatív politikusok is felvetették, hogy az olasz katolikus egyháznak is ki kellene vennie részét a megszorításokból.

A válság és az ország gazdasági helyzete miatt egyre nehezebben élnek az olaszok, míg a katolikus egyház számos kiváltságot élvez – például mentességet a helyi adó alól. A mentesség elvben csak az egyházi célú szolgáltatásokat érinti, az általa pénzért nyújtott szolgáltatások után az egyháznak is adót kellene fizetnie, de még a Prodi-kormány által hozott törvény megfogalmazása olyan rugalmas, hogy elég egy kis kápolnát működtetni ahhoz, hogy adómentesen lehessen üzemeltetni akár egy négy- vagy öt-csillagos szállodát. Az egyház él is ezzel a lehetőséggel, ami nemcsak a konkurenciának, hanem az uniós versenyjogi biztosnak is szemet szúrt. A nyomás már akkora, hogy a Vatikán illetékese, Tarcisio Bertone kénytelen volt elismerni, hogy az adómentesség „kényes kérdés, amelyet mélyebben meg kell vizsgálni”.
Az olasz ateisták és agnosztikusok szövetsége már régóta követeli ezeknek a kiváltságoknak az eltörlését, és most egy plakátkampánnyal erősít.
http://www.dradio.de/dlf/sendungen/tagfuertag/1630441/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr133497319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása