Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kisebb őrültségek

2011. december 28. - szekularisfigyelo

A Maldív-szigetek ugyan strandparadicsomként híres, de ne bánjuk nagyon, ha nincs pénzünk ott telelni:

gyújtogatássá fajult egy szoborállítás, na nem azért, mert annyira csúnya a darab, hanem mert az amúgy szintén muszlim pakisztáni néptől kapott ajándék vallásellenes dolgokat ábrázol. Úgy mellesleg egy Sri Lanka-i oroszlánszobrod is megrongáltak. A kifogásolt szobor amúgy kb. egy téglakéményre helyezett könyvkupacot ábrázol:

 
A felháborodáshoz csatlakozott a helyi progresszív párt, akiknek a nevében a „progresszív” jelző a jelek szerint leginkább a progresszív vallási elsötétülést jelentheti: ők rendőrségi feljelentést tettek, hogy kivizsgálják, ki importálta a szobrod és a rendőrség miért nézte ezt tétlenül.
Mindeközben egy hete börtönben ül Khilath Rasheed helyi blogger, aki a vallási türelmet szorgalmazza és a melegek békén hagyását. Őt istenkáromlással és iszlámellenes nézetek terjesztésével vádolják. Rasheed szerint azért üldözik, mert az iszlámnak a szufi ágát követi, az államilag preferált szunnita irányzat helyett. Az Amnesty Inernational szervezet követeli szabadon bocsátását.
http://freethinker.co.uk/2011/12/25/pakistans-monumental-blunder/
Franciaországban viszont hat havi börtönre elítéltek egy 24 éves férfit, aki egy marseilles-i kórházban ököllel arcon vert egy női egészségügyi dolgozót, aki az éppen szülő feleségéről le akarta venni az arcfátyolt. Már ezt megelőzően ki kellett őt dobni a vizsgálószobából, mert a szülő nőt vizsgáló szülésznőt sértegette, mondván, nemi erőszak, amit művel. - Lehet, hogy fel kellett volna világosítani, hogyan születik a baba...
http://freethinker.co.uk/2011/12/24/muslim-rage-in-a-marseille-hospital/
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr873497241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása