Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A fertőzés

2012. január 14. - szekularisfigyelo
A kopimizmus vallása megfertőzte a katolikus egyházat is – legutóbbi, 22 új érsek kinevezéséről szóló sajtóanyagukban ugyanis copy past módszerrel oldották meg az adatok összeállítását. Nem a kinevezettek saját önéletrajzából dolgoztak azonban, hanem ennél objektívebb forrásból merítettek: az olasz wikipédiából másoltak a sajtóanyagba. Sandro Magister blogger-újságírónak feltűnt, hogy az anyag számos, a Vatikán szóhasználatától idegen fordulatot tartalmaz, így például az új utrechti emberről közölték, „erősen hajlik a konzervativizmus felé, különösen az abortuszt és a homoszexualitást illetően, ami az ország egyik leginkább közszájon forgó emberéve tette őt”.
Namármost az mindenképpen dicséretes, hogy a Vatikán igyekszik megbízható külső forrásokból tájékozódni és használja az internetet, de azért kár volt kispórolni az olvasószerkesztőt. Egy vatikáni sajtóhírben minden egyes kinevezettnél külön megjegyezni, hogy „katolikus”, talán mégis kissé redundáns.

 

blog.newhumanist.org.uk/2012/01/vatican-uses-wikipedia-for-information.html
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr403545057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása