Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ahol az ateizmus életveszélyes

2012. január 19. - szekularisfigyelo

800 tagja van a pakisztáni ateisták Facebook-csoportjának. A helyi körülmények miatt (amelyekről itt már többször esett szó – olvasgassátok a „pakisztán” címkéjű bejegyzéseket) a csoport létrehozója álnéven facebookozik. „Hazrat Nakhuda” úgy gondolja, legelsősorban az olyan országoknak van a leginkább szüksége szabadgondolkodókra, mint Szaúd-Arábia, Afganisztán és saját hazája, amely képes dicsőíteni Salman Taseer szekuláris politikus gyilkosát, miközben egyetlen Nobel-díjasát kirekeszti, mert kisebbségi felekezethez tartozik. Van pénz 40000 vallási iskola fenntartására, miközben az öt év alatti gyerekek 30%-a alultáplált, és azért nem sikerült kiirtani a gyermekbénulást, mert nem volt elég hűtő az oltóanyag tárolására, miközben vagyonokat költött atombomba építésére. Ha valaki példát akar arra, hogyan akadályozza a vallás a boldogulást, csak Pakisztánra kell néznie. 
Bár az ateista közösség minden tagjára jut öt érdeklődő, aki nem mer csatlakozni, az ateizmus mégis erősödik, aminek Hazrat Nakhuda szerint több oka van: az internetnek köszönhetően mára bárhonnan meg lehet nézni Carl Sagan vagy Richard Dawkins videójait, és ami hasonlóan fontos: a pakisztániak mindenkinek be akarják bizonyítani az iszlám igazát, vitáik során viszont szembesülniük kell számos új gondolattal.
Ami a reakciókat illeti, ezek még a muszlimok zömének a részéről is biztatóak, de hát mégis akad ez-egy egyén, aki kifejezi azon vágyát, hogy „Hazrat Nakhuda” fejét vegye. Három dolgon szeretne változtatni: azon, hogy sok pakisztániban fel sem vetődik, hogy lehet nem hinni, azon, hogy az iszlám elhagyóit a lakosság 78%-a halálla büntetné, végül azon, hogy Pakisztán jelenleg szigorúan bünteti az „istenkáromlást”.
http://www.thecommentator.com/article/782/the_rise_of_atheism_in_pakistan
via: http://hpd.de/node/12642
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr433545053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása