Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az a szörnyű művészet

2012. január 30. - szekularisfigyelo

Amszterdamban erőszakos muszlimok támadtak egy könyvbemutatóra, a szerző halálát követelték és azzal fenyegették meg, hogy kitörik a nyakát. A közönség a szó szoros értelmében a szerző mellé (pontosabban elé) állt, hogy megvédje a 22 fiatal férfitól. A rendőrség a "saríát Belgium" (Sharia4Belgium) c. szervezet 3 tagját letartóztatta, egyiküknél gépfegyvert is talált. A eflháborodást kiváltó könyv amúgy Irshad Manji Allah, Liberty and Love című kötete.
http://richarddawkins.net/videos/644703-muslim-extremists-storm-irshad-s-book-launch-in-amsterdam

Eközben a katolikus X. Piusz Társaság, amelyet a pápa néhány éve fogadott vissza a katolikus egyházba (amivel saját hazájának felhoborodását váltotta ki - a visszafogadottak egyik püspöke szereti a holocaustot tagadni), azzal szórakozik, hogy egy a kritikusok szerint amúgy nem annyira izgalmas darabot, a Gólgota Picnic címűt jogi úton vetessen le a hamburgi Thalia Színház műsoráról, miután spam e-mailekkel nem sikerült "meggyőzni" a színház igazgatóját. Az argentin-spanyol Rodrigo García darabja már Franciaországban és Ausztriában is megmozgatta a kedélyeket, mert többek között azt a kérdést boncolgatja, a vallás jogosan ígéri-e a gonosztól való megszabadítást, és nem maga is része-e a gonosznak.
http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/0,1518,810662,00.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr893964479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása