Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ha egyháznak dolgozol, fizess

2012. február 12. - szekularisfigyelo

Miután a katolikus egyház vezetője, XVI. Benedek pápa egy januári beszédében ismét felszólította híveit, hogy az egyház álláspontjához próbálják idomítani hazáik törvényeit, az amerikai püspökök ennek gyorsa eleget is tettek és élesen támadják Barack Obama elnököt, mert kötelezővé tette az egészségbiztosítóknak a fogamzásgátlók anyagi támogatását, beleértve az esemény utáni tablettáét, azokban a biztosítási csomagokban is, amelyeket egyházi munkáltató biztosít dolgozóinak, mondván, ez sérti a vallásszabadságot, amelyet a jelek szerint úgy értelmeznek, hogy a munkáltató intézmény vallásszabadsága magában foglalja a munkavállaló szexuális élete feletti rendelkezést. Teszik ezt a püspökök annak ellenére, hogy a felmérések azt mutatják, hogy a katolikusok zöme a püspökökkel ellentétben helyesli ezt az intézkedést. – Habár...valószínűleg épphogy nem ennek ellenére, hanem emiatt tiltakoznak a püspökök – hiszen ha hívek követnék is az előírásaikat, úgysem élnének ezzel a lehetőséggel, és felesleges lenne követelniük, hoy kivegyék a fogamzásgátlást a szolgáltatások köréből, mert úgysem venné igénybe senki.
Az egyházak hatalmát mutatja, hogy még a demokrata kormányzat tisztviselői is hosszasan vitatkoztak a szabályon, és végül maga Obama döntött úgy, hogy végső soron az egészségügyi eszközökhöz való hozzáférés biztosítása fontosabb, mint a vallási érzékenységek tiszteletben tartása.

http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9064926/Roman-Catholic-leaders-criticise-Barack-Obama-over-healthcare.html
http://hpd.de/node/12752

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr894085863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása