Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallási vezetők valláscsömöre

2012. február 29. - szekularisfigyelo

Kicsit túl soknak tartják egyes vallási vezetők a vallásnak az amerikai elnökválasztási kampányban játszott szerepét. A csepp a pohárban az volt, amikor a republikánus elnökaspiráns, Rick Santorum teológiai fejtegetésekbe bocsátkozott annak bizonyítására, hogy Barack Obama elnök nem igazi keresztény, mert Santorum szerint nyilván Santorum az, aki eldönti, ki a keresztény. 14 nagy keresztény, zsidó, muszlim, hindu és szikh szervezet ezért „irányelveket” tett közzé a vallásnak a politikai kampányokban játszott szerepét illetően. Azt nem várják el, hogy a kampányolók tegyék félre vallási hovatartozásukat, azt azonban igen, hogy tisztában legyenek azzal, hogy megválasztott politikusként nem csak saját hittársaikat, hanem a más hitűeket és a hitetleneket is képviselniük kell (az egiyk aláíró megjegyezte, egyesek úgy kampányolnak, mintha az elérendő cél valami főpásztori állás lenne). Ezért ne felekezeti alapon kampányoljanak szavazatokért és utasítsák vissza a vallási sztereotípiákat, előítéleteket és szimpátiákat, és tárgyilagos vitákat folytassanak a megoldásra váró kérdésekről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr254209101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása