Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyurcsány szolidaritást követel az egyházaktól

2012. március 28. - szekularisfigyelo

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, DK-s politikus felszólította az egyházakat, mondjanak le adómentességeikről és fizessenek helyi adót, gépjárműadót, cégautóadót és illetéket, valamint tisztázzák múltjukat mind az ügynökkérdés, mind a gyermekbántalmazások tekintetében. A dolog jelentőségét az adja, hogy ilyen jellegű kijelentéseket eddig csak a jelenlegi minsizterelnök mert tenni, az is csak előző életében, és a szocialista, oktatási és kulturális minsizterként egyházügyekért is felelő Hiller István, de az meg elég csendesen tette.
Természetsen ezek a legkissebbek - anyagi tekintetben a nagy falat az oktatási és szociális szolgáltatásokra kapott dupla normatív támogatás a központi költségvetésből, ami az önkormányzatokat intézményeik átadására ösztönzi, nem egyházi civileknek pedig ellehetetleníti, hogy ilyen szolgáltatásokat nyújtsanak, illetve persze az egyházi 1%, annak kiegészítése, valamint az egyéb támogatások (pl. a kistelepüléseken élő papok bérkiegészítése).
Az Index összefoglalóját itt olvashatjátok: http://index.hu/belfold/2012/03/27/gyurcsany_nekiesett_az_egyhazaknak/,
A beszéd videóját és egy elemzést az Ateista Klub blogján találtok: http://ateistaklub.blog.hu/2012/03/27/gyurcsany_ferenc_szekularizmusa

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr424346725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása