Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A visszabeszélő roma lány esete a jezsuitákkal

2012. április 02. - szekularisfigyelo
Néhány hete fiatal romák közéleti képzésére hirdettek pályázatot. Persze állami pénzből, de a felzárkóztatásért felelős, eredetileg református lelkész államtitkár, Balog Zoltán a Jezsuita Roma Szakkollégiummal szerveztette meg a képzést, amelyhez kétmillió forintot adott (no comment). A kiválasztott húsz fiatal diplomás roma azonban kissé felhördült, amikor megtudták, hogy a médiaszereplést az Echo TV fogja nekik tanítani – úgy érezték ugyanis, hogy egy a szélsőjobbhoz kötődő médium nem éppen hiteles tanár. A két fenntartásait nemcsak magában megfogalmazó hallgatót (akik közül az egyik, Márton József azt is kissé sajátosnak tartja, hogy a nonverbális kommunikáció elemzésekor a pozitív példák mindig kormánypárti, a negatívak pedig ellenzéki politikust ábrázoltak) egyből kiebrudalták a képzésből. Egyikőjük, Nótár Ilona személyes ismeretsége okán levélben fordult a Hofher Józsefhez, aki a jezsuiták részéről felügyelte a képzést. Válaszul kioktatták, destruktív, hogy folyton negatív véleményt mond, és hogy ez a tiltakozó stílus nem vezet sehová.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr654359734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása