Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hitelességi kérdések

2012. április 02. - szekularisfigyelo

Nem sokkal miután napvilágra került, hogy épp a gyermekbántalmazások kezelésével megbízott trieri német püspök, Stephan Ackermann alatt több pedoszexuális pap dolgozik lelkészként, ugyanott éppen az elsőáldózókat bemutató misét tartatták egy 17 éve pedoszexuális bűncselekmények miatt elítélt pappal. A szülők mélységesen fel vannak háborodva, a katolikus ifjúsági szervezet vezetője azt nyilatkozta, hogy bár ilyesmiért elítélt papok elméletileg nem dolgozhatnak gyerekek közelében, ez a gyakorlatban ellenőrizhetetlen, ezért célszerű eltiltani az elítélt papokat a lelkigondozói feladatoktól. Az egyházmegye szóvivője megérti a szülők felháborodását és azt mondta: „A szülők reakciója azt mutatja, szembe kell néznünk azzal a kérdéssel, hogy papként hiteles lehet-e olyasvalaki, aki gyerekeket bántalmazott.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr854350778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása