Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Olvasnivalók 1 - Vallás az iskolában

2012. április 05. - szekularisfigyelo

Még egy cikk a hit- és erkölcstannal kapcsolatban: Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke felhívja a figyelmet arra, hogy az eddig fakultatív hittan kötelezővé tételével a kiválasztott hit-/erkölcstan (kötelező óra lévén) a gyerekek iskolai bizonyítványába is bekerül. Azért problémás ez, mert a vallási szabadsághoz hozzátartozik az a jog, hogy ne kelljen nyilatkozni a vallási hovatartozásról - épp ezért nem volt kötelező nyilatkozni a vallási hovatartozásról a népszámlálás során sem.
Valószínűleg lesznek olyan gyerekek is, akik ugyan valamely elismert egyház tagjai, csak épp az adott egyház kapacitás hiányában nem tudja vállalni a hitotkatást a gyerekek iskolájában - ők adott esetben ugyanis vallástalannak fognak kinézni. 

(via Facebook - Magyar Ateista Egyház)

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr134365941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása