Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jól akarsz keresni?

2012. április 13. - szekularisfigyelo

Igencsak jól keresnek mindazok, akik az egyházban, mint szervezetben töltenek be tisztséget Svájcban – írja a Tages-Anzeiger című lap, és a bérek tekintetében a katolikus egyház túlszárnyalta a reformátust. A zürichi zsinati tanács elnöke, aki félállásban (55%-os állásban) látja el feladatát, ezért évi 117 ezer svájci frankot kap, ami helyi viszonylatban egy teljes munkaidős állásért sem annyira rossz. Az elnökhelyettes asszony 40%-os munkaidőben 74 ezret kap, a hét rendes tag pedig 35%-os állásban 65 ezer frankot keres. Az illetékes churi püspök helytartója évi 187 ezer frankot kap, de ő persze teljes állásban dolgozik. Mindezt azzal indokolják, hogy nem csak kontraszelektált nyugdíjasokat szeretnének látni az egyházi szervezet ügyvezetésében, hanem jó szakembereket, akiket viszont meg is kell fizetni, igaz, a zsinati tanácsi munkáért fizetett magas béreket a zsinaton belül is bírálják.
A református egyház egyébként fontosnak tartotta cáfolni a lap azon állítását, hogy a katolikus ügyvezetők bére meghaladja a reformátusokét, és akkurátusan elővezették (a részmunkaidőket átszámítva), hogy az ő elnökük teljes állásért évi 217 ezer frankot keres, azaz évi 4300 frankkal többet kap, a tanácstagok pedig 35%-os állásra átszámítva éves szinten 1500 frankkal keresnek többet. (1 CHF mostanában 240-250 HUF.)
Amúgy persze mindez ne lenne akkora baj, ha a közhiedelemben nem az élne, hogy ezek az emberek társadalmi munkában végzik áldásos tevékenységüket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr154387031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása