Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mégis-kiállítás, gatyával és ráadással

2012. április 16. - szekularisfigyelo

Mégis sikerült megtartani az Ereklye: a fétis az egyházban, a művészetben és a fogyasztásban című kiállítást, amelyet Trierben szerveztek a Szent Ruha, azaz Jézus halálakor viselt tunikájának a trieri székesegyházban való kiállításával párhuzamosan. Találtak helyet a Szent Gatya számára is, a Marx Károly alsógatyáját tartalmazó szárnyasoltárt egy bolt kirakatában tehették közszemlére. (Részleteket l. a korábbi posztban.) Megismételte berlini performanszát a két művész is, aki a német-vatikáni szerződés megkötésére emlékeztetve pápának, illetve Hitlernek öltözve sétáltak karöltve Trier belvárosában. Igaz, integetni csak a pápa integethetett, mert Hitlert önkényuralmi jelkép miatt lecsukták volna, ha karlendítésbe lendül, de azért így is igazoltatták őket a rendőrök. Stílszerűen a Szent Ruháról elnevezett ideiglenes rendőrőrsön (nem, ez nem vicc). Az akció egyébként sikeres volt, amennyiben a Die Welt, a Focus és a Spiegel is tudósított róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr494455546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása