Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ellentámadás

2012. április 17. - szekularisfigyelo
Az egyik londoni egyetem, a Metropolitan rektor-helyettese felvetette, hogy a muszlim hallgatók egyre nagyobb számára való tekintettel be kellene tiltani az alkoholfogyasztást a campuson. A diákönkormányzat ellentámadásba lendült: felkérték a rektor-helyettest, kérjen bocsánatot a muszlim hallgatóktól. Claire Locke azzal érvelt, a muszlim hallgatók egy kalap alá vonása sértő rájuk nézve, többségük ugyanis toleráns más szokásokkal és kultúrákkal szemben. A hallgatói szervezet muszlim tagjai a többiekkel együtt azért küzdenek, hogy a bezáró kocsma helyet új nyílhasson a campuson, és az sem igaz, hogy ők nem innának: a muszlim hallgatói képviselők háromnegyede alkalmanként alkohollal is koccint a többiekkel. Malcolm Gillies professzor azzal védekezik, hogy az iszlám meglehetősen egyértelműen tiltja az alkoholfogyasztást, és a muszlim diáklányoknak védett helyekre van szükségük, továbbá a buddhisták vagy az amerikai újprotestánsok sem érzik jól magukat a pubokban, azonban azzal vádolják őt, hogy a nőkre és a vallásokra való hivatkozással valójában az egyik épületet akarja elprivatizálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr24455605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása