Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Keceli kartell

2012. április 24. - szekularisfigyelo

Kartelleznek az egyházak Kecelen, avagy kis tanmese arról, milyen vallásközi konfliktusokat okozhat az iskolák egyházi kézbe adása. A katolikus fenntartásba adott keceli II. János Pál Általános Iskolából kitiltották azt az addiktológust, aki negyedik éve tart a diákoknak foglalkozásokat droghasználatról, szexualitásról, konfliktuskezelésről. A szakember ugyanis másik állásában a helyi pünkösdi gyülekezet missziós felelőse, és az egyik gyereket az ifjúsági klubjukba hívta, hogy ott folytassák a gyerek által kezdeményezett beszélgetést. Amit az iskolaigazgató térítésnek értelmezett, merthogy a NOL szerint az igazgató "misszionáláson azt érti, ha valaki olyan légkört teremt, hogy a gyerek az adott közegben egyértelműen jól érzi magát. Ha már többször is jól érezte magát, akkor pedig csatlakozni fog ahhoz a vallási közösséghez, amelyik ezt szervezi." A vallási békét és a vallásszabadságot az iskolaigazgató lényegében úgy értelmezi, hogy a különböző egyházi iskolák kölcsönösen biztosítják a nem saját hitű gyerekeknek is a hitoktatást, ahol a saját felekezethez tartozó gyerekekknek hittanórán mindenki azt meséli, amit akar. A környékbeli iskolák felekezetek közötti szétosztásával az egyházak egymás aklába (sic!) terelték egymás bárányait, egyik felekezetnek sem szabad azonban más felekezet gyerekeit misszionálni.
A piac fel van osztva, téríteni a hitetlenek között lehet. http://nol.hu/lap/hetvege/20120421-mikor_johet_csitu_ba_

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr674471244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása