Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásmentes övezet

2012. május 17. - szekularisfigyelo

Ötnapos katolikus napot szervez a katolikus egyház Mannheimben, alternatív programként pedig a szekuláris humanisták „Vallásmentes övezetet” biztosítanak,

vallás- és egyházkritikai előadásokkal és egyéb programokkal. Céljuk, hogy a társadalom politikailag alulreprezentált vallásmentes részét láthatóbbá tegyék.
Az egyház orra alá borsot egyébként egy magát az egyházi szervezettől függetlenített, szabadúszó katolikus papként is dolgozó homoszexuális pár is tör, amely alternatív áldozásra hívja elsősorban azokat, akik a katolikus áldozásból ki vannak zárva. A két pap évtizedek óta együtt van, 1998-ban otthagyták a hivatalos papi pályát, hat éve házasok, egyikőjük szociális munkásként, a másik pszichiátriai gondozóként dolgozik, emellett pedig a katolicizmusból merítő szertartásokat kínálnak azoknak, akik az egyházon kívül szeretnék kielégíteni spirituális-rituális igényeiket. A katolikus egyház provokációnak tartja mind a humanistákat, de különösen az alternatív áldozást, mert ez utóbbi bűn: az eucharisztia az egység szentsége, ők meg tudatosan félrevonulnak és másik asztalt nyitnak. A bűn fogalma a közösségtől való eltávolodásból ered az illetékes püspöki hivatal szóvivője szerint, így ebben az esetben telejsen kézenfekvő, hogy az alternatív áldozás bűn.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr444505801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása