Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallási arányosság Fidesz-módra

2012. június 01. - szekularisfigyelo

Egy sajtóhír szerint Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyt fektet a vallási egyensúlyra. Hogy ez alatt nála mit kell érteni? Nos, ebben is a Horthykor köszön vissza, amikoris állítólag katolikus vallása is szerepet játszott Imrédy Béla miniszterelnöki kinevezésében (elődjét, Darányi Kálmánt Horthy a szélsőjobbal való egyeztetései miatt rúgta ki, hogy valami halványpozitívat is mondjunk Horthyról). Ugyanis kissé ciki lett volna, ha az eucharisztikus világkongresszus idején Mária országának sem a kormányzója, sem a miniszterelnöke nem lett volna katolikus (nem beszélve a számos egyéb protestáns politikusról).
Naszóvaltehát Orbán minden jel szerint úgy gondolja, a politikus nem a józan ész, a közjó és egyéb aufklärista értékek elkötelezettje, hanem valamely lobbicsoport rángatja dróton, itt jelesül lényegében az a csapat, amelynek házában az illető szülei nyilvánosan kijelentették, hogy ezentúl csak egymással basznak (széplelkűeknek: örök hűséget esküdtek). Sok volt két protestánsz lelkész az egyházpolitikában, így Balog Zoltán és Szászfalvi László közül csak az egyik maradhatott (Balog, aki a hivatalosan is EMMI-vé vált minisztérium vezetője lett), és Áder János államfői kinevezésével is ezt az egyensúlyt  tudta javítani a protestáns miniszterelnök: lett egy katolikus közjogi méltóság.

Tanulság: A Fidesz politikusai bevallottan csak saját magánérdekeiket nézik, vallásügyekben is. 

http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=141119:ket-vicc-koezoett-a-valosag&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109
http://nol.hu/belfold/kormanyatalakitas_a_valasztasi_gyozelem_jegyeben

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr964560355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása