Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Apró siker

2012. június 12. - szekularisfigyelo

Nottinghamban kitalálták, hogy vallási alapon toboroznak mentorokat a feltételesen szabadlábra helyezett elítéltek mentorálására. A helyi szekulárisok ettől kisé tartottak, két okból is: egyrészt vallási alapon szelektál, azaz vallási alapon zár ki egyeseket a munkalehetőségből, másrészt pedig nem elfogadható, hogy a mentor a rábízott és neki kiszolgáltatott elítéltet téríteni próbálja. Annál is inkább, mert az egyik mentor, aki egy protestáns kisegyház tagja, a helyi rádióban arról számolt be, hogy a kezdeményezők egyike, aki ugyanahhoz a közösséghez tartozik, azzal hirdette nekik a programot az egyházban, hogy „vannak itt lehetőségek…”.
 A helyi szekulárisok elnöke levelet írt az illetékes testületnek és kérte, szavatolják az elítéltek vallásszabadságát. A levél eredményeként találkozott is a testület elnökével, aki elmondta, a levél fontos vitát indított a testületben, és közölte, mindenképpen egyértelműen közlik a mentorokkal, hogy a hittérítés elfogadhatatlan, és ezt ellenőrizni is fogják. Nem így lett: ehelyett inkább teljesen kivették a vallást a programból és békén hagyják az elítéltek vallási életét.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/06/probation-mentors-lose-faith

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr124576955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása