Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Sikerrel jártak

2012. augusztus 03. - szekularisfigyelo

A brit Dagenham egyik önkormányzat iskoláját be akarták olvasztani a közeli anglikán iskolába, a szülők és a tanárok tiltakozása ellenére. A tanárok a befogadó egyházi iskolától munkaügyi okokból is tartottak, és miután a helyi önkormányzat nem foglalkozott velük, megszavazták az első az egyházi iskolák dolgozókra nézve hátrányos rendelkezései ellen tiltakozó sztrájkot. A tiltakozások, amelyekben a Nemzeti Szekuláris Társaság (National Secular Society) segítséget nyújtott, végül sikerrel jártak: az oktatási kormányzat kénytelen volt visszakozni és szeptemberben formálisan is hatályon kívül helyezi az iskola beolvasztásáról szóló rendelkezést.
Az EU egyébként a Brit Humanista Szövetség kezdeményezésére meg fogja vizsgálni, a brit egyházi iskoláknak biztosított széles körű diszkrecionális lehetőség nem sért-e uniós jogot. Az iskolák ugyanis korlátozás nélkül alkalmazhatnak vallási szempontokat, és a törvény olyan tág hatáskört ad nekik, amellyel megsérthetik a vallási és a magánélettel kapcsolatos diszkrimináció egyébként érvényes tilalmát. Mivel a brit iskolák harmada anglikán egyházi, a más vallású vagy nem vallásos személyeknek emiatt nehézségei lehetnek az elhelyezkedésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr94684616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása