Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásharc TLD-kért

2012. szeptember 02. - szekularisfigyelo

Az internetcímeket kezelő ICANN év eleje óta nem csak a .com, .org., .net, illetve államok monogramjára fogad kéréseket, hanem pályázatot írt ki más internetcím-végződések (top level domain-ek) kezelésére. Köztük a .bible, .islam, .catholic és hasonlók találhatók. Amivel új terepe nyílt a vallásháborúknak, hiszen ki a megmondhatója, ki "jogosult" ezeknek az amolyan védjegy módjára is működő végződések használatára? - Pontosabban: az ICANN döntheti el, ki lesz az a szervezet, amely eldöntheti, ki méltó egy adott vallási végződés viselésére.
A harcok mindenesetre már folynak - egy török IT-cég pályázott a .islam doménre, amit a jordániai nemzeti IT-központ helytelenít, valaki kérleli, a .bible domént ne a fundi American Bible Society-nak adják, és mivel számos protestáns is használja a "katolikus" jelzőt (amely görögül "egyetemes"-t jelent), a .catholic sem egyértelműen a Vatikán fennhatósága. A .buddhist, .jewish és a .hindu TLD-kre nem érkezett pályázat.

http://uk.reuters.com/article/2012/08/31/us-internet-religion-names-idUKBRE87U0L320120831?feedType=nl&feedName=uktechnology

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr654747605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása