Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Autókázás pap módjára

2012. szeptember 21. - szekularisfigyelo

Egyházi személyek nemcsak a gyerekbántalmazás miatti büntetést úszhatják meg. Legalábbis Moszkvában, ahol nemcsak az orosz ortodox egyháznak a Putyinnal kölcsönös megelégedésre igazán szoros kapcsolatot ápoló és többek között elretusált 30 ezer dolláros karórájáról elhíresült egyházfő szereti a luxust, hanem mezeibb munkatársai is. Ők főleg a szép drága autókra buknak (egyébként a nagyfőnök is: ő előszeretettel Maybachhal jár, és ha sürgős dolga akad, a rendőrség tör neki utat a moszkvai dugóban). Ami egy dolog – kissé hiteltelen transzcendens értékeket prédikálni és evilági mulatságokat élvezni, de hát istenem, nem lenne ezzel még baj, ha valóban a hívek finanszíroznák. Egészen más dolog viszont, hogy ahogyan az állami vezetők és az oligarchák (illetve pereputtyuk) károkkal, személyi sérülésekkel, sőt, halállal (és naná, hogy nem a luxusverdában halnak) végződő kihágásait nem büntetik, hanem a papokét sem. De ahogy a hatalmasok és a gazdagok, úgy az egyházfik kiváltságaiból is kezd elegük lenni az egyszerű polgároknak.
Augusztusban bizonyos Ilja szerzetes egy Mercedesz terepjáróval gázolt valakit halálra, majd meg is szökött. Igaz, néhány napos keresgélés után azért elkapták a rendőrök, tárgyalására még nem került sor. Egy másik augusztusi baleset sértettje, akinek a Toyota Corolláját törte össze Igumen Timofei (polgári nevén Alexej Podobjedov), attól tartva, hogy ezt az ügyet is elsikkasztják, a negyedik hatalmi ághoz fordult: a gazeta.ru-t is értesítette a balesetről, amelyben az egyházi ember elvesztette uralmát éjkék BMW-je fölött és először egy VW Touaregnek, majd mondott Corollának ütközött. Az újságírók tanukat is találtak, és a Touareg vezetője arra is emlékezett, hogy a baleset okozója eléggé alkoholbűzös volt, alig bírt megállni a lábán, viszont nem volt hajlandó szondát fújni. A bíróság azért másfél évre bevonta a jogosítványát, ám a derék pap fellebbezett, mondván, a rendőrök nem is kérték alkoholvizsgálatra. A hasonló helyzetek elkerülésére ilyenkor video készül, de mit ad Isten, segíti a báránykáig, és hoppá, egy vírus máris tönkretette a felvételt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr204789287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása