Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Adót fizet az olasz egyház (egy picit)

2012. december 04. - szekularisfigyelo

Ingatlanadót kell fizetnie a katolikus egyháznak január 1-től azon ingatlanjai után, amelyek nem elsődlegesen vallási célokat szolgálnak. Eddig elég volt az épület valamelyik zugába kápolnát telepíteni, hogy ne kelljen ingatlanadót fizetnie az egyháznak az egyébként profitorientált módon üzemeltetett szolgáltatások (pl. szállodák) után.

A számítások szerint ebből legalább félmilliárd euró (142500000000 forint) plusz bevételre számíthat az erősen megszorított olasz költségvetés.
Tavaly 130.000 ember írta alá azt a petíciót, amelyben jogegyenlőséget követeltek, de az EU versenyjogi biztosa is vizsgálódott az ügyben és megállapította, hogy az egyház adómentessége ebben a formában erőteljesen torzítja a versenyt, hiszen profitorientált szolgáltatásokra is kiterjedt, ezzel ellehetetlenítve a konkurenciát.

Ha Magyarország nem módosítja az új egyháztörvényt, hasonló cipőben találhatja magát – a vonatkozó törvény ugyanis nagyon széleskörű áfamentességet biztosít, ezzel torzítva a versenyt például a szabadidő-, ill. turisztikai szolgáltatások terén.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/11/italian-catholic-church-to-pay-property-tax-from-next-year

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr224944004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása