Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Keresztény gyűlöletbeszéd

2012. december 07. - szekularisfigyelo

Egyelőre eltünt a netről a fundamentalista katolikus nézeteket terjesztő német nyelvű kreuz.net című oldal. Az oldalt már egy ideje figyelte a német titkosszolgálat, de megfogni nem tudták eddig, mert a kuruc.info-hoz hasonlóan rendszeresen költöztették az oldalt.
A hivatalos katolikus egyház ugyan elhatárolódott, de a német nemigen jeleskedett abban, hogy munkatársait felelősségre vonja - a Der Spiegel információi szerint frissnyugdíjas hitoktató és a pápa által frissen kitüntetett mainzi prelátus is van köztük. Az osztrák ezzel szemben készségesebbnek mutatkozott a lap hangneme ellen küzdő civilekkel való együttműködésben.
A szélesebb közönség nemrégiben ismerkedett meg az internetes lap szellemiségével és a felebaráti szeretet fogalmának az értelmezésével, mégpedig, amikor a német tévés műsorvezető Dirk Bachot halála után a frissen elhunytat elképesztő durvasággal szidalmazták homoszexualitása miatt. Ekkor mind Németországban, mind Ausztriában feljelentést tettek, és az ügyészség is vizsgálódni kezdett.

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/kreuz-net-katholische-kirchenmitarbeiter-publizieren-auf-hetzportal-a-863852.html     
http://derstandard.at/1353206847629/kreuznet-Oesterreichischer-Verfassungsschutz-ermittelt-wegen-Verhetzung 
http://www.zeit.de/digital/internet/2012-12/kreuz-net-offline-ermittlungen via www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr394944020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása