Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szoprán Bristolban

2012. december 07. - szekularisfigyelo

A Bristoli Egyetem keresztény diákszervezete a napokban kétes hírnevet szerzett azzal, hogy kiderült, nem kérnek fel női előadókat, kivéve, ha azokat férjük elkíséri.
Természetsen ez már önmagában is egészen kereszténytelen engedmény, elvégre Szent Pál a Timóteusnak írott levélben egyértelműen kinyilvánítja, hogy a nőknek nem engedi a tanítást (ez nagyon fárasztó női térítők leálíltására is használható talán, igaz, nem egészen barátságos, dehát úgy kell neki, és végülis legalább tartsa is magát ahhoz az értékrendhez, amelyhez tagokat keres).
Viszont akkora volt a felháborodás (nem is értem miért, hiszen tényleg ott van a bibliában), hogy a diákszervezet kénytelen volt visszakozni és kiadott egy közleményt, miszerint rendezvényeikre nőket is meghívnak majd előadónak. Azzal védekeztek, hogy mivel felekezeten átívelő szervezet, arra törekszenek, hogy a közös nevezőt találjanak. Amely stratégia náluk úgy tűnik azt jelenti, hogy a legkonzervatívabb felekezethez igazodnak.

http://freethinker.co.uk/2012/12/05/bristol-university-christian-union-ungags-women/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr24952117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása