Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A másik Pakisztán

2012. december 11. - szekularisfigyelo

Miközben dúl a vallással indokolt erőszak Pakisztánban, ne feledkezzünk meg azokról, akik kiállnak saját és mások jogaiért. Egy köztük a negyven körüli Mukhtar Mai, aki áldozatból nőjogi harcos iskolaalapító lett. Története azzal kezdődött, hogy vidéki asszony létére ki mert lépni a számára előírt sorsból, miután 2002-ben egy falusi „jóvátétel” keretében egy másik klán tagjai megerőszakolták. Ezek után öngyilkosságot illett volna elkövetnie, de Mukhtar Mai ehelyett feljelentést tett a rendőrségen. A nemzetközi médiavisszhangnak köszönhetően a hivatalosságok ekkor melléálltak, igaz, azóta időnként zaklatják őt (2005 körül „biztonsága” érdekében gyakorlatilag házi őrizetben volt, és nem engedték külföldi konferenciákra kiutazni) az általa alapított civil szervezetet, amely elsősorban lányok oktatásával foglalkozik, ill. bántalmazott nőknek tart fent otthont. A rendőrségi eljárás tanulsága Mukhtar Mai számára az volt, hogy az írástudatlanság kiszolgáltatottá tesz, ezért ő is az oktatásra helyezi a hangsúlyt.

http://www.newstatesman.com/world-affairs/2012/10/mukhtar-mai-gang-rape-victim-who-defied-her-attackersA

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr914944146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása