Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tudatlanságra van szükség

2012. december 11. - szekularisfigyelo

A horvát katolikus egyház gyerekeik tudatlanságban tartására buzdítja a szülőket és arra szólítja fel őket, gyűjtsenek aláírásokat az egészséges életmód, a függőség és az erőszakos viselkedés megelőzése mellett a szexuális felvilágosításra is kiterjedő iskolai egészségügyi nevelés eltörlésére, illetve akadályozzák meg gyerekeiket az ebben való részvételben akkor is, ha ezért igazolatlan hiányzást kapnak. Az egyházat pl. az zavarja, hogy a tanterv nem minősíti az egészségre károsnak az önkielégítést.
Mindebből leginkább az következik, hogy az egyház sem bízik a hit erejében és ehelyett a tudatlanságra és a félretájékoztatásra épít. Szerintük nem elég azt mondani a gyerekeknek, hogy Istennek nem tetsző dolog az önkielégítés és a fogamzásgátlás, és aki ilyesmihez folyamodik, azt az Isten majd jól megbünteti. Ezek szerint vagy a hívő gyereknek sem érv Isten, vagy eleve úgy gondolják, gyerekekik nem is osztoznak hitükben, és nem elég sem a szép szó és a belátás, sem a pokollal való riogatás, csak a tudatlanságban tartás és a hazugság lehet sikeres abban, hogy a nekik tetsző viselkedésre bírják saját nevelésű szaporulatukat.

 http://nol.hu/kulfold/a_horvat_egyhaz_szerint_karos_a_szexualis_neveles

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr124960409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása