Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A fogadószobában

2013. január 15. - szekularisfigyelo

Nem kicsit csodálkozott a német zöldek egy csoportja, amikor az egyik kereszténydemokrata vezetésű minisztériumba látogattak. A szövetségi fogyasztóvédelmi tárca fogadószobájában ugyanis 30 centis kereszt lógott a falon. Ilse Aigner, az illetékes tárcavezető ezért két látogatótól levelet kapott, amelyben megkérték, akasztassa le a keresztet, elvégre az állami intézményeknek nem szabadna ilyen módon állást foglalniuk valamely felekezet mellett. Mint kiderült, nem először került ez szóba, és a tárca vezetése egyrészt azzal védekezett, hogy a látogatók nem is látják igazán a feszületet, mert háttal ülnek (de ha nem azért van ott, hogy lássák, akkor meg minek?), és egyébként meg a miniszter jogában áll saját ízlése szerint berendezni be a helyiségeket (a feszület mint lakberendezési tárgy – nem profanizálás ez?).

http://www.taz.de/Streit-um-Kruzifix-im-Ministerium/!108043/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr215009304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása