Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kisegyházak státusza Németországban

2013. január 15. - szekularisfigyelo

A német szövetségi közigazgatási bíróság kimondta, hogy a vallási közösségektől nem tagadható meg pusztán taglétszámuk alapján az egyházi státusz (és az azzal járó kiváltságok, mint például az adómentesség vagy az, hogy az állami adóhivatal hajtja be helyettük a tagdíjakat). Az egyháznak nyilvánítás egyik feltétele a szervezettség és a tartós jelenlét, amit a pernyertes bahái közösség kétségtelenül teljesít, hiszen 100 éve működnek Németországban (a másik feltételt, a jogkövetést és az alkotmányos értékek tiszteletben tartását annyira azért nem vizsgálják részletesen, hiszen akkor nagyobb egyházaktól is meg kellene vonni az egyházi státuszt, ezért csak azt figyelik, az adott közösség nem törekszik-e az államhatalom megdöntésére). Az, hogy a bahái közösség egyes tartományokban az ezret sem éri el, a bíróság szerint nem jogosítja fel Hessen tartományt arra, hogy ne engedje őket a húsosfazékhoz.

http://hpd.de/node/14722

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr885009272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása